Waarom isoleren?

Isolatie is de grootste, voordeligste en meest duurzame bron van energie. Kwalitatief hoogwaardige isolatie beperkt het energieverlies en voorkomt condensvorming, brandverplaatsing en geluidsoverlast. De kosten zijn in verhouding gering, de terugverdientijd is kort en de energiewinst is enorm. Het totale warmteverlies van een installatie is bepalend voor het energieverbruik, de efficiëntie en de co² uitstoot. Ook is het totale temperatuurverlies van grote invloed op de kosten van airconditioning en ventilatiesystemen. Om die redenen een belangrijk onderdeel van energiebeheer.

De isolatie van hete leidingen en appendages kan het warmteverlies met 80% verminderen. De vermindering van het warmteverlies is echter afhankelijk van de volgende factoren;

  • De dikte van de isolatie
  • De kwaliteit van de isolatie
  • De nauwkeurigheid waarmee de isolatie wordt aangebracht
  • De kennis en kunde van de isoleerde


Afwerkingen

Kivits Isolatietechniek beschikt over een ruime keuze aan afwerkingsmethoden om uw isolatie af te werken als mechanische bescherming, bescherming tegen uv-licht of als verfraaiing van de ruimte of installatie. Wij maken hier bij gebruik van diversen halffabricaten welke wij volledig op maat kunnen verwerken. Kivits isolatietechniek maakt hierbij onder andere gebruik van diverse soorten aluminium en RVS, maar ook door middel van isogenopak, diverse tapes en/of coatings.

Ook zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van gecorrodeerde leidingsystemen. Door onze ruime ervaring zijn wij in staat door middel van een professionele behandeling uw leidingsysteem middels diverse coatings dermate te behandelen zodat de levensduur van uw installatie ruim verlengd kan worden

Plaatwerk

Wij kunnen diversen soorten plaatwerk verwerken zoals aluminium en RVS. Door jaren lange ervaring en deskundigheid beschikken wij over goed opgeleide en vakkundige plaatwerkers, zowel bij de prefab als de montage op locatie.

Isogenopak
Om isolatie als zichtwerk af te werken of voor mechanische bescherming kan gekozen worden voor een kunststof afwerking, ook wel isogenopak genoemd. Deze afwerking is verkrijgbaar in een witte of licht grijze kleur. Bochten worden afgewerkt met een voorgevormde bocht en de eindstukken worden afgewerkt met een manchet.

Matrassen
Een isolatiematras wordt gebruikt voor het vasthouden van warmte bij technische installaties, met name voor appendages en apparaten welke na het isoleren regelmatig onderhoud behoeven. Het vasthouden van de warmte zorgt op deze manier voor een lage energie rekening. Tevens zorgen de matrassen er gelijk voor dat men beschermd wordt tegen de enorme hitte van bepaalde installaties, zodat er geen brandwonden kunnen ontstaan. De isolatiematrassen worden vaak ingezet op plaatsen die moeilijk te bereiken zijn of waar plaatwerk niet mogelijk is, maar ook vanwege hun enorme flexibiliteit.

Elastomeren  
Elastomeren zijn synthetische polymeren met rubberachtige eigenschappen. Een elastisch materiaal neemt weer zijn oorspronkelijke vorm aan na verwijdering van een externe belasting zolang de belasting binnen het kritische gebied valt. Indien de belasting gedurende lange tijd wordt aangehouden ontstaat een fenomeen dat men kruip noemt, de rek neemt toe onder constante belasting en dit resulteert in een permanente vervorming van het elastomeer. (Dit treedt bijvoorbeeld op als men een elastiek gedurende lange tijd opspant).